Petr Hamouz – barokcello

Petr cv foto

Petr Hamouz begon zijn cello studie aan het Praagse Conservatorium bij Tomáš Strašil. Tijdens deze studie ontwikkelde hij een interesse in oude muziek en barokcello. Hij nam deel aan vele zomercursussen en masterclasses bij vooraanstaande musici zoals Jennifer Morsches, Bruno Cocset, Hidemi Suzuki, Nicolas Crnjanski, Pieter Wispelwey, Irmtraud Hubatschek, Marek Štryncl en Jiří Bárta.

Na het voltooien van zijn bachelor diploma in de Charles Universiteit in Praag met Marek Štryncl, verhuisde Petr naar Den Haag om barokcello te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag met Lucia Swarts en Jaap ter Linden. In 2014 behaalde hij zijn Master of Music diploma, Cum Laude ‘voor zijn individualiteit en persoonlijkheid en zijn begaafde leiding van het orkest in het cello concert in C groot op. 4 van Antonín Kraft’.

Petr speelde vele concerten en nam deel aan tal van opnames met voornamelijk Tsjechische ensembles, zoals Harmonia delectabilis (o.l.v. Lukáš Vendl) en Musica Florea (ol.v. Marek Štryncl). In samenwerking met de ensembles Musica Florea en Le Poème Harmonique nam Petr deel aan een reconstructie van de comedie ballet van Lully en Molière ‘Le Bourgeois Gentilhomme’ in Frankrijk en Polen in 2009. Tevens speelde hij met  Collegium Marianum (Jana Semerádová), Capella Regia Praha (Robert Hugo) en Musica salutaris (Vojtěch Spurný).

In seizoen 2012/13 werd Petr werd geselecteerd als lid van het European Union Baroque Orchestra, en maakte hij spannende tournees mee, onder leiding van Lars Ulrik Mortensen, Margaret Faultless, Riccardo Minasi en Paul Agnew. In hetzelfde jaar voegde Petr zich bij ensemble Radio Antiqua, met wie hij regelmatig optreedt. Eén van het grootste successen is het winnen van zowel de jury als de publieksprijs in 2013/2014 Göttingen Historical Music Series, in samenwerking met countertenor Leandro Marziotte. Sinds 2013 is Petr cellist in het Dutch ArtWorks ensemble.

 

 

 

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>