Hanna Lindeijer – barokhobo

20110411-20110411-_MG_5818

Hanna Lindeijer (Zwolle, 1986) studeerde blokfluit bij Heiko ter Schegget aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Hier volgde zij ook Masterclasses van o.a. Conrad Steinman en Marion Verbruggen. In juni 2009 heeft Hanna haar bacheloropleiding summa cum laude with honours afgerond. Al tijdens haar studie heeft ze veelvuldig opgetreden met professionele musici in binnen- en buitenland en meegewerkt aan cd-opnames van het Barokorkest ‘Contrasto Armonico’ o.l.v. Marco Vitale en speelde ze bij diverse ensembles, zoals The Holland Baroque Society. In december 2009 was Hanna op het Internationaal Kamermuziek Festival en speelde samen met Heiko ter Schegget en Janine Jansen het Brandenburgs Concert 4 van J.S. Bach.

Vanaf september 2009 studeerde Hanna aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na enkele jaren bij blokfluitist Sebastien Marq gestudeerd te hebben, heeft ze haar opleiding vervolgd met de masterstudie barokhobo bij Frank de Bruine.  In het kader van deze masterstudie heeft ze onderzoek gedaan naar het bouwen van meer authentieke rieten en onderstiften in de 17e en 18e eeuw. De resultaten van dit onderzoek zijn als excellent beoordeeld. In juni 2012 heeft Hanna na slechts vier jaar barokhobostudie cum laude haar masterstudie afgerond.

Sinds zij barokhobo speelt, heeft ze in vele orkesten in binnen- en buitenland gewerkt, zoals de Holland Baroque Society, Concerto D’Amsterdam, Stiftsphilharmonie Stuttgart, Hassler Consort en  het Theresia Youth Baroque Orchestra (Italie). In februari 2011 heeft Hanna haar debuut gemaakt in het Concertgebouw in Amsterdam. Naast haar docent Frank de Bruine speelde ze in het barokorkest Musica Amphion onder leiding van Pieter-Jan Belder. Met dit orkest speelt ze elk jaar in december de Weihnachtsoratoria van J.S. Bach o.l.v. Klaas Stok in het oosten van Nederland. Op dit moment loopt het project Bach Contextueel in samenwerking met het Gesualdo Consort o.l.v. Harry van der Kamp. Deze samenwerking resulteert in regelmatig terugkerende cd-opnames en concerten in Nederland en Duitsland. In 2015 speelt Hanna hoofdzakelijk eerste hobo in dit orkest in de Hohe Messe en het Bach Contextueel-project.

In de zomer 2011 speelde Hanna blokfluit en barokhobo in de l’Académie Européenne de Musique waarmee op het Festival Aix-en-Provence de Händel-opera Acis and Galatea werd uitgevoerd.

Een nog groter succes was de uitnodiging om te spelen in het Orkest van de 18e Eeuw dat onder leiding staat van Frans Brüggen. Hanna maakte in 2011 met dit orkest twee tours door Nederland, België en Italië , waarbij werken van J.S. Bach werden uitgevoerd. Deze zijn te beluisteren op de cd “Easter Oratoria”. In november 2014 speelt zij wederom met dit orkest in Nederland, Belgie en Ierland.

One thought on “Hanna Lindeijer – barokhobo

  1. Dag!
    Het spijt me dat ik niet eerder reageerde! We hebben een hoop problemen op de website met spam…Mijn instrument komt van Toshi Hasegawa, een Japanse bouwer die in Deventer woont. Het zijn prachtige instrumenten inderdaad. Hartstikke fijn dat u genoten heeft.
    Vriendelijke groeten, Hanna Lindeijer (voor een sneller antwoord hanna_lindeijer@hotmail.com als u nog meer informatie wilt!)

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>