Femke Huizinga – barokviool

femmie

Femke Huizinga is een opmerkelijk communicatief, fijnzinnig en oprecht musicus. In 2012 studeerde ze met een negen af in barokviool en barokaltviool bij Antoinette Lohmann aan het Utrechts conservatorium. Eerder, in 2007, behaalde ze cum laude een Master in filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Femke speelt bij vooraanstaande orkesten zoals de Nederlandse Bachvereniging, Anima Eterna, The Northern Consort en La Sfera Armoniosa (Mike Fentross). Ze was aanvoerder van de altviolen in het European Union Baroque Orchestra in 2011. Haar passie voor de klank van darmsnaren en haar nieuwsgierige insteek brachten haar van 2004 tot 2014 naar talrijke zomercursussen en masterclasses door heel Europa. Zo kon ze zich verder specialiseren in de historische uitvoeringspraktijk met uiteenlopende experts als Elizabeth Wallfisch, John Holloway, Thomas Albert, Richard Gwilt, Anton Steck en Josue Melendez. Tussen 2015 en 2017 werd ze geselecteerd voor deelname aan het Young Bach Fellowship van de Nederlandse Bachvereniging.

Femke’s gedrevenheid wordt gevoed door de vrijheid van muzikale interactie op het podium. Als ondernemend kamermusicus is ze mede-oprichtster van strijktrio Gesto Antico, en duo La Corella. Daarmee was ze onder andere te gast in festivals voor Oude Muziek in Utrecht, Saintes, Trieste en Antwerpen.
Tevens is Femke geboeid door vernieuwende concertvormen om haar geliefde klassieke muziek tot een breder publiek te laten spreken. Daarmee experimenteert ze met het Arcade Ensemble, dat de sociale en communicatieve kracht van muziek op innovatieve wijze in de maatschappij brengt.
Ten slotte geeft Femke ook privé-lessen viool, omdat de wisselwerking tussen lesgeven en uitvoeren altijd weer leidt tot verrassende en waardevolle inzichten.

 ww.gestoantico.com

ensemblelacorella.wixsite.com/lacorella

www.arcadeensemble.com

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>